September 28, 2005

TV je mrtav! Živio IPTV !!!

Živjela

U zadnjih par mjeseci se dogodila prava revolucija neovisnih medija.
Na našem dragome internetu krenule su razne podcast emisije, svojevrsne radio emisije na internetu. Ali nakon ovog prvog vala sada je krenuo drugi val - IPTV.
IPTV je vrhunac neovisnog izdavaštva na internetu. Emisije se razlikuju od onih u kojima autor sam sebe snima u jednoj sobi s webkamerom (npr. prva epizoda Infonomicona, skinite ju ovdje, ima 35MB) do onih snimanih vrhunskom opremom, cijelom ekipom tehničara i to pred živom publikom s vrhunskih govornicima (pogledajte TWiT epizodu broj 21 u theora ili xvid formatu da malo bolje shvatite).
Moje omiljene emisije su TWiT (iako je u originalu samo podcast a ne IPTV), The Broken, From The Shadws, Systm i Diggnation. Počeo sam gledati i Infonomicon i Hak.5 te mogu reći da se iz emisije u emisiju sve više popravljaju pa ih se isplati pogledati.
Da neke emisije ne budu zakinute stavit ću popis svih emisija za koje znam da se "emitiraju".
Ako ne vidite popis kliknite na link na dnu ovog članka.

Popis emisija možete naći na http://www.iptvshows.org/.

http://fromtheshadows.tv/ http://revision3.com/diggnation/ http://revision3.com/systm/ http://thebroken.org/ http://www.hak5.org/ http://digitallifetv.com/ http://www.ranttv.com/watch.php http://www.pbs.org/cringely/nerdtv/ http://openalpha.tv/ http://lwestlie.typepad.com/ http://commandn.typepad.com/ http://www.hitweekly.com/ http://macbreak.com/ (za sada jedina Apple Mac emisija) http://www.packetsniffers.org/ http://www.exitframe.org/home.htm http://www.the-glitch.org/ http://www.rocketboom.com/vlog/