November 23, 2005

Poklanjam vam 52kn

2gb

U ovome svijetu ništa nije besplatno, pogotovo ne memorijski prostor. Pogledajte koliko dođe 1 GB memorije, unatoč padu cijena 1GB flash memorije će vas koštati i do 600-700 kn. Diskovni prostor nije toliko skup. Hard disk od 80GB košta cca 400kn (5kn/GB) dok duplo manji disk od 40GB košta cca 340 kn (8,5kn/GB) pošto novih 10GB diskova nema na tržištu moram se poslužiti analogijom da bi došli do cijene diska od 10GB. Empirijskim i iskustvenim postupkom sam zaključio da bi novi 10GB hard disk koštao cca 260kn (26kn/GB). Nadam se da se nećete ljutiti ako vam poklonim 52kn ili preračunato u disk prostor 2GB.

Morate imate XBox s originalnim Seagate diskom unutra koji je inače 10GB, ali je formatiran na samo 8GB. Dakle 2GB samo čeka da bude iskorišteno :)

Nađite i otvorite u nekome tekst editoru evox.ini (EvolutionX datoteku) i tamo obrišite sve pod [menu] odjeljkom i zamjenite ga s ovim kodom:

Section "Root" { Item "MS Dashboard",ID_MS_Dash Item "Reboot",ID_Quick_Reboot Item "Power Off",ID_Power_Off Item "Format F:",@210

}

[Action_10]

Info "Format F"
Warning "This will format F"
Progress "Formatting F"

This will format F:\

Format f:

Nakon toga napravite reboot XBoxa, odaberite "Format F:" iz menija i to je to. Vratite originalni evox.ini (napravili ste backup, zar ne?) i uživajte u 2GB prostora više (originalni članak).