Izašao je Community Fedora Remix 13.1 "Lucky 13"


  Nakon mnogo mukotrpnog rada, štrikanja kickstart skripti, pravljenja novih rpm paketa i testiranja Community Fedora Remix 13.1 "Lucky 13" je spreman za download.
  Dvije su osnovne ideja koje stoje iza Community Fedora Remixa, prva je "više od upstreama" a druga je "multimedija odmah".
  Što znači "više od upstreama"?
Fedora je vrlo usko vezana za upstream projekte (GNOME, KDE i sve ostale) te s njima ima jako usku suradnju, takav način suradnje donosi i puno prednosti pri razvoju novih mogućnosti. No bliska suradnja s upstream projektima ima i nedostatak ako netko želi bilo što eksperimentirati s nekim promjena na desktopu to ne može napraviti u Fedori već sve treba prvo dogovoriti s upstream projektima, što ubije sve ideje u početku. Zbog toga je izgled Fedora desktopa malo "zaostao" u odnosu na druge Linux distribucije koje grabe hrabro naprijed poput Linux Mint-a. Ovdje ne mislim na dizajn jer Fedora dizajn tim radi odličan posao, već na ukupan izgled i funkcionalnost desktopa.
  Kao je Fedora projekt omogućio pravljenje Remix-a iskoristili smo tu mogućnost kako bi napravili najbolji mogući Fedora Remix za desktop korisnike.
  Što znači "multimedija odmah"?
Druga ideja "multimedija odmah" znači da su multimedia codeci i flash podrška odmah instalirani, nema potrebe za instaliranjem bilo kakvih dodatnih paketa.
  Ovaj Fedora Remix možete zamisliti kako Pimy My Ride verziju Fedore ;)
  Jedna od najvećih promjena u odnosu na sve mainstream distribucije je korištenje mintMenu-a i DoxkbarX-a na GNOME sučelju umjesto standardnih GNOME panel komponenti.
  Ovim putem vas pozivam da se i uključite u ovaj projekt. Ako imate ideju i znanje kako ju implementirati više ste nego dobrodošli. Ako imate samo ideju kako poboljšati ovaj Remix svakako javite, bilo bi nam drago da čujemo vašu ideju, a još draže da se priključite i sami ju ostvarite. Ako nešto i ne znate pomoći ćemo vam oko tehničkih detalja.
  Za suradnju se prijavite na mailing listu ovog Community Fedora Remix projekta.
    Kako pomoći ovom projektu:
  - ako imate ideje i znanje: * kako poboljšati Linux Destop * koje programe instalirati kao standardne * koje programe izbaciti s popisa standardnih * koje GNOME teme instalirati   - ako ste grafički dizajner * pomognite nam u dizajnu web stranica * dizajn logotipa i zaštitnog znaka distribucije   - ako ste web programer * pomognite nam podići novi web site, forum i sve ostalo što treba   - ako ste Linux Ninja * uključite se u direktan razvoj ove distribucije   Za detalje pogledajte i službene stranice.