January 17, 2006

Best buy video/MP3 player trenutno


       
OpenSuSE"


Kako mi je stari 1GB MP3 player riknuo bacio sam se u potragu za novim. Najbolje što sam našao je ovaj Toprid YG709CF; ima 1.2" OLED ekran s 65000 boja, pušta i OGG format (što je nama linux geekovima jako bitno), ima FM tuner, imenik (???), neki tekst preglednik i preglednik slika s albumom. Za 891 kn teško da postoji bolji player.


Jaaako je čudno to što nema tog modela nigdje na netu, ni google nije čuo čak za njega. Još čudnije je to što sam našao stranice firme Toprid ali tamo nema ni traga ni glasa modelu YG709CF. Naišao sam na trag kada sam vidio sliku s formelove stranice na kojoj je vodeni žig s adresom. Napokon sam ga našao. Sada mi se malo razjasnilo; www.usboem.com je site neke kineske firma koja ne želi raditi branding, promociju i prodaju na malo pa oni samo proizvode i prodaju na veliko a ostavljaju drugima da lupe svoj brand i dilaju to dalje u maloprodaji. Zato nisam ni našao firmu taj model na site Toprida.
E sada glede video reprodukcije, nigdje se ne navodi eksplicitno da je to i video player, osim da podržava wmv i asf formate što je opet jako čudno jer bi se s time sigurno hvalili. Nazvao sam Formel i pitao gđu. koja se javila da li je to video player a ona na osnovu dijela imane (MP4) tvrdila preko telefona da je to video player, nadam se da je, ali opet to nitko ne može iz samog imena zaključiti. Opet se pitam zašto se onda time ne hvale nigdje na stranicama, već samo spominju pregledik slika? Osim jednog kineskog sitea koji ga predstavlja kao MP4 - DVD player (?!?).
Ako je netko kupio ili makar uživo vidio ovaj player bio bih zahvalan da ga malo komentira tu na blogu.